Correu

2n BTX - Joan Castanyer, del col·legi Sant Miquel, argent a l'Olimpíada de Biologia de Catalunya

Participarà a l'Olimpíada de Biologia Espanyola a Vigo.

L’alumne de 2n de batxillerat del col•legi Sant Miquel dels Sants de Vic, Joan Castanyer, serà un dels 6 estudiants que representaran a Catalunya a l'XI Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB) que se celebrarà del 7 al 10 d’abril a Vigo.

En l’Olimpíada de Biologia de Catalunya hi van participar prop de 400 estudiants repartits en 5 seus (UB, UGirona, U. de Lleida, U. Rovira Virgili i U. de Vic). Els 20 millors de la prova teòrica es van classificar per a la fase Final celebrada a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Joan Castanyer va aconseguir la medalla d’argent en aquesta fase final després de superar amb solvència una exigent prova pràctica de prop de 4 hores de durada. La prova consistia en la resolució de dos problemes pràctics i va incloure el treball amb centrifugadores, cromatografia, electroforesi d’ADN, espectofotòmetre i purificació d’àcids nucleics. Els guardons es van lliurar el passat 19 de febrer a la seu de la Societat Catalana de Biologia de l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona.


Els quatre millor classificats de l’OEB podran participar en la XXVII Olimpíada Internacional de Biologia, que se celebrarà a Hanoi (Vietnam) el mes de juliol. A més, els quatre següents millor classificats de l’OEB tindran l’opció de participar en la X Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que es farà a Brasil la primera setmana de setembre.

http://cbiolegs.cat/2016/02/22/premis-olimpiada-de-biologia-de-catalunya-2016/

Aquesta és la 3a edició de la celebració de l’Olimpíada de Biologia a la seu de la UVic, en la 1a i 2a edicions els primers classificats van ser els alumnes, Pau Benito i Arnau Serra, ambdós del col•legi Sant Miquel dels Sants de Vic.

http://mon.uvic.cat/ust/alta-participacio-a-lolimpiada-de-biologia-2016/
 





 

Tornar a la home