Correu

Recerca Sant Miquel dels Sants

Més de vuitanta estudiants de Batxillerat presenten els seus treballs a la Jornada de Recerca 2018.

Els estudiants de 2n de Batxillerat del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic han presentat aquest dissabte 15 de desembre de 2018 els seus Treballs de Recerca en el marc de la Jornada de Recerca organitzada per l’escola.

Des de fa uns anys, el Col·legi Sant Miquel dels Sants obre les portes al públic per donar a conèixer els treballs d’investigació que els estudiants del centre porten a terme. Aquest any, en el marc de la Jornada de Recerca es van presentar un total de 81 treballs centrats en camps i disciplines tan diversos com Ciències, Enginyeria i Arquitectura. Matemàtica, Ciències Socials, Educació, Humanitats, Psicologia, Art i Disseny.

Els assistents van poder conèixer la mirada de prop de cinquanta joves estudiants en aspectes relacionats amb les Humanitats com la pobresa i la desigualtat, les xarxes socials, el bitcoin, el màrqueting, la publicitat, les marques, la rehabilitació i la reinserció sociolaboral dels presos, els conflictes familiars, la diversitat funcional, el bullying, la crisi a Europa, la dislèxia, la psicoanàlisi i la relació entre la música i les emocions.

En el camp de les Ciències, es van presentar una trentena de treballs, com és el cas d’un Estudi de la resposta immunitària de les cèl·lules de retinoblastoma en un medi amb interferó gamma de Miquel Badia, dirigit per Enric Roca, i Clik! Un teclat adaptat per a nens amb discapacitats, de Ricard Casanovas i tutoritzat per Carles Saborit.

L’Art també hi va ser present a través d’un estudi sobre l’elegància a partir de la figura d’Audrey Hepburn i d’una investigació centrada en el disseny de moda.

Aquest any, l’estudiant Núria Bosch amb el treball “Cracking Shakespeare’s Code”. Els llatinismes a les obres de William Shakespeare i les seves traduccions al català, dirigit per Carme Codina, va ser l’encarregada d’inaugurar la Jornada de Recerca 2018.

Coincidint amb la Jornada, el centre ha editat el quart volum d’In_certeses i, com a novetat, l’escola ha posat en marxa un bloc dedicat a la Recerca disponible des d’aquí.
 








 

Tornar a la home